Gyógyulás: Csak Te tudsz változtatni életminőségeden!

Szeretettel köszöntelek a SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 934 fő
  • Képek - 720 db
  • Videók - 145 db
  • Blogbejegyzések - 726 db
  • Fórumtémák - 64 db
  • Linkek - 48 db

Üdvözlettel,

SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 934 fő
  • Képek - 720 db
  • Videók - 145 db
  • Blogbejegyzések - 726 db
  • Fórumtémák - 64 db
  • Linkek - 48 db

Üdvözlettel,

SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 934 fő
  • Képek - 720 db
  • Videók - 145 db
  • Blogbejegyzések - 726 db
  • Fórumtémák - 64 db
  • Linkek - 48 db

Üdvözlettel,

SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 934 fő
  • Képek - 720 db
  • Videók - 145 db
  • Blogbejegyzések - 726 db
  • Fórumtémák - 64 db
  • Linkek - 48 db

Üdvözlettel,

SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

HIDROGÉNEZETT OLAJOK

 

A zsírok degenerációja növeli az anyagcsere rendellenességeket!

A transz-zsírok káros hatásairól már 10 éve tudunk, a szakemberek csak most kezdték a közvéleményt tájékoztatni.

 

Ahhoz, hogy a sejt nagy fehérje molekulákat fogadjon be, a sejtfalnak körbe kell folynia, és el kell nyelnie a molekulát. Amikor hidrogénezett olajokat (napraforgó-, kukorica-, repce olajokat, margarint-, sütőmargarint) fogyasztunk, olyan zsírokkal terheljük meg szervezetünket, melyek nem biztosítják a sejtfal számára a szükséges rugalmasságot. Így a nyirokrendszer sejtjei nem képesek a nagy fehérje molekulák asszimilációjára. Ha ezek a tápanyagok nem kerülnek ki a nyirokrendszerből, erjedésre és ammóniatermelésbe kezdenek.

 

Az Ön sejtjei is hidrogénezetté váltak?

Dr. Cass Igram (A hosszú élet titka a helyes táplálkozás) című könyvében terjedelmes részt szentel a hidrogénezett olajokban rejlő veszélyeknek. Így ír: Akár hiszik, akár nem, az Önök sejtjei részlegesen hidrogénezettek! Az évek során hihetetlen mennyiségű megkeményedett (hidrogénezett) sejt alakul ki szervezetünkben. Ennek oka, hogy a sejtek membránjaiba egy adag margarinból, némi bő olajban készült (rántott húsból, sült krumpliból), ételekből stb.-ból származó transz-zsírsavak illeszkednek.

 Mi történik a fehérvérsejtekkel ennek hatására? Ezek a sejtek az általunk elfogyasztott hidrogénezett zsírokat beépítik membránjaikba. Ahogy ez megtörténik, a fehérvérsejt működése csigalassúvá válik, membránjaik pedig gyakorlatilag megmerevednek. Az ilyen fehérvérsejtek nem sok védelmet nyújtanak a fertőzések ellen.

 A kémiailag módosított és hidrogénezett zsírok tulajdonképpen már nem élelmiszerek. Hatásaikat tekintve mérgek, melyek beszennyezik sejtjeinket és szerveinket. Ha egyszer lerakódtak a szöveten belül, súlyos károkat okoznak. Érdemes elgondolkodnunk azon, hogy étrendünkben szereplő hidrogénezett olajokat elhagyjuk.

 Kerülnünk kell:

·         A hidrogénezett olajokban sült ételeket,

·         A margarint, a margarinnal, disznózsírral készült süteményeket,

·         Mesterséges aromát és festékanyagot tartalmazó fagylaltot,

·         A cukorkát, a csokoládét,

·         A fagyasztott vagy előrecsomagolt készételeket,

·         Majonézt,

·         Minden hidrogénezett olajat tartalmazó élelmiszert.

 

Udo Erasmus kémiai terminológiával ismerteti a zsírok degenerációjából adódó problémákat. Leírja, hogy a hidrogénezett olajokból álló sejtfalak nem rendelkeznek ugyanazzal a rugalmassággal, mint a normál olajokból állók. A továbbiakban arról is tájékoztatást ad, hogy milyen veszélyeket rejt magában a hidrogénezett olajok fogyasztása a nyugati társadalomra nézve.

 Ezeknek a zsíroknak, és olajoknak a szénhidrátok közül a finomított cukrok a megfelelői: ásványi anyag – és vitaminmentes, rostmentes, üres kalóriák, melyeket nem vagyunk képesek megfelelően megemészteni és feldolgozni, melyek megfosztják szervezetünket ásványi-anyag – és vitamintartalékaitól, és a zsírdegeneráció különféle formáihoz vezetnek.

 A sejtfal oxigén, ásványionok, fehérjerészecskék felvételére, valamint a széndioxid és az emésztési maradványok eltávolítására való képessége alapján rendkívül fontos nem hidrogénezett esszenciális zsírsavakban és olajokban gazdag étrend követése.

 Bizonyítást nyert, hogy a rák összefüggésbe hozható a magas zsírtartalmú étrenddel, pontosabban a hidrogénezett növényi zsírok fogyasztásával. Valamint a zsír és a rák összefüggésének oka a többlet tápanyagok erjedési mechanizmusában keresendő.

 

 Dr. Budwig nem az egyetlen, aki összefüggést lát a telített zsírok, például a margarin és a rák oka között. A stockholmi Nobel-díj Bizottság elnöke is arra a következtetésre jutott, hogy a zsír minden humán betegségben kulcsszerepet játszik. Dr. Budwig megállapította, hogy a kétféle zsír között az a leglényegesebb különbség az alábbi:

  • A telítetlen „zsírsav-láncok gyenge, telítetlen kapcsolódásaik miatt nagyon könnyen társulnak fehérjékkel. A zsírsavak a fehérjékkel való összekapcsolódás révén vízben oldódóvá válnak.”
  • A telített zsírsavak nem képesek összekapcsolódni a fehérjékkel, nem oldódnak a vízben vagy a citoplazmában, és haszontalan hulladékok maradnak, melyek csak foglalják a helyet a sejtben, vagy a sejtkörnyezetben.
  • A szilárd zsírok, melyek nem vízben oldódnak, és melyek nem képesek fehérjékkel összekapcsolódni, a finom kapilláris rendszeren sem képesek keringeni. A vér összesűrűsödik, és keringési zavarok lépnek fel, a megszilárdult, tehetetlen nagy zsírdarabok tovább akadályozzák a vér áramlását.

 

A jó egészség a legnagyobb kincs az életben!

 

Judi Vance: „Az egészség nem adott, a mi feladatunk, hogy megszerezzük magunknak”

Szerezzünk magunknak jó egészséget azokkal a táplálékokkal, melyeket sejtszinten veszünk magunkhoz, megemésztünk, és feldolgozunk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Tabi Sándor üzente 15 éve

A hidrogénezett olajok, margarinok helyett vannak olíva olajok, de sütéshez, a főző-sütésre valót, a mangalica zsír (egy teáskanál) hozzáadásával, hogy érezd az étel ízében. Azonban, sok ételkészítés technológiáján változtatni kellene. Én már változtattam 1998-óta, és nincs hiányérzetem.
A hidrogénezett olajok alkalmazásánál, nézd meg a konyhabútor oldalát, ahol annak marad- ványai odaragadtak. Az olíva olajnál ez nincs! Akkor elképzelheted, hogy mi van az ereidben.
Rántott húst is lehet készíteni kevés zsíradékkal, és nagyon finom. A rántott hús esetében, a tojás sárgájáról is le kell venni a csírát, mert nem tudod megemészteni, ezért bűzös gázokat termel. Próbáld meg!
Sütemények készítését, szénhidrátok fogyasztását a minimálisra szükséges csökkenteni, mert oxigént von el a szervezettől, elszaporodnak a mikrobák enzimjei, amelynek során erjedés, gombásodás indul el, amely kaput nyithat a rákhoz.

Válasz

Tabi Sándor üzente 15 éve

Onnan lehet tudni, hogy ez már 1930-tól így van. Továbbá az olajok, margarinok, sütőmargarinok is. Azonban ugyanilyen megitélés alá esik a cukrok, és fehérített lisztek is.

Válasz

Egy olajról honnan lehet megtudni, hogy hidrogénezett? Mit használjunk helyettük?
Semmilyen margalin nem jó?!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu