Szeretettel köszöntelek a SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
HIDROGÉNEZETT OLAJOK
A zsírok degenerációja növeli az anyagcsere rendellenességeket!
A transz-zsírok káros hatásairól már 10 éve tudunk, a szakemberek csak most kezdték a közvéleményt tájékoztatni.
Ahhoz, hogy a sejt nagy fehérje molekulákat fogadjon be, a sejtfalnak körbe kell folynia, és el kell nyelnie a molekulát. Amikor hidrogénezett olajokat (napraforgó-, kukorica-, repce olajokat, margarint-, sütőmargarint) fogyasztunk, olyan zsírokkal terheljük meg szervezetünket, melyek nem biztosítják a sejtfal számára a szükséges rugalmasságot. Így a nyirokrendszer sejtjei nem képesek a nagy fehérje molekulák asszimilációjára. Ha ezek a tápanyagok nem kerülnek ki a nyirokrendszerből, erjedésre és ammóniatermelésbe kezdenek.
Az Ön sejtjei is hidrogénezetté váltak?
Dr. Cass Igram (A hosszú élet titka a helyes táplálkozás) című könyvében terjedelmes részt szentel a hidrogénezett olajokban rejlő veszélyeknek. Így ír: Akár hiszik, akár nem, az Önök sejtjei részlegesen hidrogénezettek! Az évek során hihetetlen mennyiségű megkeményedett (hidrogénezett) sejt alakul ki szervezetünkben. Ennek oka, hogy a sejtek membránjaiba egy adag margarinból, némi bő olajban készült (rántott húsból, sült krumpliból), ételekből stb.-ból származó transz-zsírsavak illeszkednek.
Mi történik a fehérvérsejtekkel ennek hatására? Ezek a sejtek az általunk elfogyasztott hidrogénezett zsírokat beépítik membránjaikba. Ahogy ez megtörténik, a fehérvérsejt működése csigalassúvá válik, membránjaik pedig gyakorlatilag megmerevednek. Az ilyen fehérvérsejtek nem sok védelmet nyújtanak a fertőzések ellen.
A kémiailag módosított és hidrogénezett zsírok tulajdonképpen már nem élelmiszerek. Hatásaikat tekintve mérgek, melyek beszennyezik sejtjeinket és szerveinket. Ha egyszer lerakódtak a szöveten belül, súlyos károkat okoznak. Érdemes elgondolkodnunk azon, hogy étrendünkben szereplő hidrogénezett olajokat elhagyjuk.
Kerülnünk kell:
· A hidrogénezett olajokban sült ételeket,
· A margarint, a margarinnal, disznózsírral készült süteményeket,
· Mesterséges aromát és festékanyagot tartalmazó fagylaltot,
· A cukorkát, a csokoládét,
· A fagyasztott vagy előrecsomagolt készételeket,
· Majonézt,
· Minden hidrogénezett olajat tartalmazó élelmiszert.
Udo Erasmus kémiai terminológiával ismerteti a zsírok degenerációjából adódó problémákat. Leírja, hogy a hidrogénezett olajokból álló sejtfalak nem rendelkeznek ugyanazzal a rugalmassággal, mint a normál olajokból állók. A továbbiakban arról is tájékoztatást ad, hogy milyen veszélyeket rejt magában a hidrogénezett olajok fogyasztása a nyugati társadalomra nézve.
Ezeknek a zsíroknak, és olajoknak a szénhidrátok közül a finomított cukrok a megfelelői: ásványi anyag – és vitaminmentes, rostmentes, üres kalóriák, melyeket nem vagyunk képesek megfelelően megemészteni és feldolgozni, melyek megfosztják szervezetünket ásványi-anyag – és vitamintartalékaitól, és a zsírdegeneráció különféle formáihoz vezetnek.
A sejtfal oxigén, ásványionok, fehérjerészecskék felvételére, valamint a széndioxid és az emésztési maradványok eltávolítására való képessége alapján rendkívül fontos nem hidrogénezett esszenciális zsírsavakban és olajokban gazdag étrend követése.
Bizonyítást nyert, hogy a rák összefüggésbe hozható a magas zsírtartalmú étrenddel, pontosabban a hidrogénezett növényi zsírok fogyasztásával. Valamint a zsír és a rák összefüggésének oka a többlet tápanyagok erjedési mechanizmusában keresendő.
Dr. Budwig nem az egyetlen, aki összefüggést lát a telített zsírok, például a margarin és a rák oka között. A stockholmi Nobel-díj Bizottság elnöke is arra a következtetésre jutott, hogy a zsír minden humán betegségben kulcsszerepet játszik. Dr. Budwig megállapította, hogy a kétféle zsír között az a leglényegesebb különbség az alábbi:
A jó egészség a legnagyobb kincs az életben!
Judi Vance: „Az egészség nem adott, a mi feladatunk, hogy megszerezzük magunknak”
Szerezzünk magunknak jó egészséget azokkal a táplálékokkal, melyeket sejtszinten veszünk magunkhoz, megemésztünk, és feldolgozunk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!