Szeretettel köszöntelek a SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SEGÍTSD A GYÓGYULÁSOD KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A szájszagnak oka van, amely megszüntethető!
Megismétlem azt, hogy ezek az okok a sejtszintű – vércsoport szerinti - táplálkozással megszüntethető. Már a paradicsompüréről írtam pár gondolatot, de látva a közérdekű problémát, újra e témánál is, megerősítem a poliaminokat, mint újabb mérget.
A poliaminok biogén aminoknak nevezett fehérjék, amelyek hozzánk tartoznak a szükséges mennyiségben, amit a helyes, ésszerű táplálkozással kordában tarthatjuk. A poliaminok alacsony koncentrációban jelen vannak minden emberi, állati és növényi sejtben. Szerveinknek szükségük van poliaminokra a növekedéshez, a megújuláshoz és az anyagcseréhez. A sejtek megfelelő fejlődése a poliaminokon múlik, melyek stabilizálják a sejt DNS-ét. Az idegrendszer egészséges működésében is döntő szerepet játszanak. A kisgyerekeknek poliaminokra van szükségük a növekedéshez, és hatalmas mennyiségben termelnek poliaminokat, sokkal többet, mint a felnőttek.
A poliamint kontrollálni kell az étrenddel, hogy a természetes egyensúly fennmaradjon. Tehát elegendő poliamin legyen szervezetünkben a növekedés és a gyógyítás elősegítésére, de nem olyan mennyiségben, hogy lelassítsa az immunrendszerünket és megváltoztassa szöveteink anyagcseréjét. A vércsoport – diéta követése lehetővé teszi számodra, az étkezési fehérjék (30%) bevitelének ellenőrzését, ami máskülönben növelné a belekben lévő poliaminok mennyiségét.
A poliaminok leginkább azokban az élelmiszerekben, melyeknek állagát és ízét tartósan megváltoztatták, vagy amelyek nagyfokú élelmiszeripari feldolgozáson estek át (pl. gyorsfagyasztás). Az egyetemes vegetarianizmus szorgalmazói a poliaminokat hozzák fel a hús és a tengeri halak fogyasztása ellen, pedig a poliaminok éppoly bőséges mennyiségben megtalálhatók a zöldségekben, gabonafélékben, gyümölcsökben és csírákban, mint az állati eredetű táplálékokban
A poliaminok jellemzően az erjesztett ételekben lelhetők fel, például a sajtban, a sörben, a savanyú káposztában, az élesztőkivonatban. A feldolgozott élelmiszerekben is megtalálhatók, melyeket a konzerválás vagy fagyasztás „sokkolta” a szövetek szerkezeti épségét, de ez mondható akár a mikró is. A legtöbb hosszasan érlelt, vagy csípős sajtnak magas a putreszcin (mérgező, bűzös fehérje-bomlástermék) tartalma. Az olyan zöldségek, mint például a burgonya, a konzervált vagy fagyasztott zöldségek (a zöld színűeket kivéve), és egyes gyümölcsök, például a narancs és a mandarin, magas koncentrációban tartalmazzák a putreszcint. Az erjesztett szójaszósz (ami búzát tartalmaz) szintén a poliaminok, különösen a putreszcin gazdag forrása. A garnélarák, különösen az előrecsomagolt és fagyasztott, az erjesztett tea, a japán szaké, az ehető gombák, a burgonya és a friss kenyér nagy mennyiségű szpermidint tartalmaznak. A gabonapelyhekben, a konzerv vagy fagyasztott zöldségekben, hústermékekben, a vörös húsban és a szárnyasokban nagy mennyiségű spermin található.
Ha minden erőfeszítésed ellenére állandóan rossz szagú a leheleted, nagy valószínűséggel túl magas a poliaminszint. A putreszcin és az egyik másodlagos poliamin, a kadaverin (egyes baktériumok növekedési anyaga) a felelősek a halitosisra jellemző szagért. Ráadásul a szájüregben lévő magas poliaminszint meggátolja a fehérvérsejtek vándorlását a fertőzött és gyulladt területekre.
Én azért ragaszkodom a vércsoportos étrendhez, mert ezzel be lehet állítani az egészséges anyagcserét, a sejtépítést, a betegségek feletti győzelmet.
A paradicsomra visszatérve szeretném röviden jellemezni, mert több esetben úgy emlegetik, mint ami gyógyítja a rákot. Ezért szeretném arról az oldaláról is megismertetetni, amely csak részben támogatja ezt a megállapítást!
A paradicsomról rengeteget írtak már, mert felfedezték, hogy magas koncentrációban tartalmaz egy likopin nevű festékanyagot, ami jellegzetes piros színt kölcsönöz a paradicsomnak, a görögdinnyének, a piros grapefruitnak és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. A kutatási eredmények tanúsága szerint a likopin csökkenti egyes rákbetegségek, így a prosztatarák kockázatát, és a szívbetegségek előfordulását is. Miért ne lenne akkor ez az élelmiszer nagyszerű választás minden vércsoportú számára?
A válasz egyszerű. A paradicsom egy hatásos, Lycopersicon esculentum agglutinin nevű lektint is tartalmaz, amely az Interneten is olvasható angol nyelven. Ez azon kevés lektinek egyike, amelyek képesek minden vércsoportú vér sűrítésére, ezeket a lektineket összefoglalóan panhemmaglutininnak nevezzük.
A paradicsomban lévő lektin távolról sem ártalmatlan. A paradicsom lektinje csökkenti a mucin, vagyis a bélbevonatot védelmező fehérje (úgynevezett glycoprotein) koncentrációját.
A paradicsom lektinje más károkat is okoz. Bizonyíték utal arra, hogy előszeretettel alkot kötést az idegszövettel. A paradicsom lektinje ezen kívül kötést alkot az ún. „proton-pumpa”, vagyis annak a sejtmechanizmusnak az egyik alegységével, ami által a gasztrin beindítja a gyomorsavtermelést. Ezért panaszkodik olyan sok ember a paradicsomszósz fogyasztását követően savtúltengésre.
Szóval, mi a helyzet a likopinekkel?
A paradicsom kizárólag a „0” és az „AB” vércsoportúnak ajánlott, mert ők örököltek enzimeket, de nagy koncentrációban, mint a paradicsompüré és a ketchup már veszélyt is jelenthet.
Először is tudnia kell, hogyha beledob egy paradicsomot a salátájába, még nem biztos, hogy ettől bármi baja történik, de érdemes odafigyelni a szervezet reakcióira. A paradicsomnak igen nagy a víztartalma, tehát nagy koncentrációban csak a paradicsompüré tartalmaz likopint, és sajnos, ebben található a legtöbb paradicsom lektin is. Még van egy súlyosnak is értékelhető tulajdonsága, amely ellent mond a szív és keringési rendszer, szív infarktus megelőzésének megítélésében, mert pont az ellenkezőt váltja ki, ugyanis minden vércsoportú emberben sűríti a vért, amely az erjedést segíti elő!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!